Autorijschool Lichtstad - Eindhoven en omgeving
 

Bel voor meer informatie
06-24404877

of email naar autorijschoollichtstad@gmail.com
Autorijschool Lichtstad - Eindhoven en omgeving

Lessen


Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat u verantwoord leert rijden en niet dat je alleen even je rijbewijs haalt.

Lessen in je eigen tempo

Gemiddeld krijg je eenmaal per week rijles. Datum en tijd spreek je af met je rij-instructeur. Natuurlijk kun je in overleg vaker rijles krijgen.

Bij autorijschoollichtstad kun u lessen volgen in de volgende talen:
1- Nederlands
2- Engels
3 -Frans
4- Arabische

Spoedcursus

Het is zelfs mogelijk om een spoedcursus bij ons te volgen. Op deze manier kun je heel snel je rijbewijs behalen. Je moet je dan wel tijdig opgeven, en je moet voor de aanvang van de spoedcursus je theoriecertificaat behaald hebben.

2 TO Drive

1 November 2011 start 2toDrive. Jij hebt vanaf dan dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen begleiders. Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat? 

Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen. 

Hoe werkt het? •Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Deze blijft dan ook 1,5 jaar geldig (18 maanden).

•Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
•Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
•Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. 
•Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Eisen voor de begeleider(s)

■moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B)
■moet minimaal 27 jaar zijn
■mag in het verleden geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad
■mag in het verleden geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad
■mag in het verleden geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad
■mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden
■zich tijdens de begeleiding altijd kunnen legitimeren
■mag ook een rijinstructeur zijn. Voor rijinstructeurs geldt er geen leeftijds eis en vervalt de eis van minimaal 5 jaar in het bezit van een rijbewijs. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een WRM certificaat.

 De aspirant bestuurder (jij) mag 1 tot 5 begeleiders opgeven die aan de eisen voldoen en hem of haar tot de 18de verjaardag begeleiden. De begeleider(s) -die de rol van coach krijgt toebedeeld- moet een geldige pas kunnen tonen, die door de aspirant bestuurder aangevraagd moet worden bij het RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer)

Minderjarigheid van de bestuurder

Omdat de aspirant bestuurder nog minderjarig is, moet een schriftelijke verklaring van één van de ouders of wettelijk vertegenwoordiger overlegd worden.
De minderjarige bestuurder is echter wel juridisch bestuurder, zodat hij of zij wel verantwoordelijk is voor het eigen handelen tijdens het besturen van het
voertuig.

Sanctie – Rijden zonder begeleider

Rijd je als 17-jarige zonder begeleider, dan volgt hier een sanctie op door ongeldig verklaren van het rijbewijs. Dit betekent dat je alsnog moet wachten tot je 18 jaar oud bent en dan weer opnieuw zowel je theorie-examen, als je praktijkexamen moet afleggen.
Tevens ben je (mede)verantwoordelijk voor je begeleider. Verkeert deze tijdens de begeleiding onder invloed van verdovende middelen, dan zal je ook weer opnieuw de bovenomschreven examens moeten doen, ná het bereiken van de dag dat je 18 jaar geworden bent.
  
* Studentenkorting enkel van toepassing op uurtarieven     |     Autorijschool Lichtstad © 2009     |     Webdesign en hosting door Uitmuntend Webdesign